Covid-19

De huidige coronacrisis zorgt voor veel beperkingen. Een tijdlang heb ik mijn werk als dierenfotograaf stil moeten leggen, omdat er geen fotoshoots meer werden ingepland. Nu alle maatregelen wat versoepeld worden, wil ik ook weer langzaam beginnen met het inplannen van fotoshoots! Ik kan mij voorstellen dat het voor sommige mensen nog altijd erg spannend is om nu een fotoshoot te plannen voor hun huisdier. Via deze pagina wil ik jullie kort informeren over de maatregelen die ik tref om een fotoshoot zo veilig mogelijk voor iedereen te houden!

We houden afstand

We zullen ons tijdens de fotoshoot netjes houden aan de opgelegde 1,5 meter afstand. We zullen elkaar dus geen handen schudden. (Ik doe ook niet aan het aantikken van iemands elleboog)

Gelukkig zit ik met mijn lens vaak toch al op minstens drie meter afstand van het dier om de mooiste foto’s te kunnen maken. 😉

Kom alleen!

Normaal adviseer ik eigenlijk juist om een extra paar handen mee te nemen, maar voorlopig is het beter om toch echt alleen (met je dier) te komen. Mocht dit nou écht niet mogelijk zijn, of vindt je dit niet prettig; neem dan bij voorkeur iemand mee uit je eigen huishouden. Maar kom absoluut niet met méér dan twee personen.

Neem je eigen spullen mee

Neem zelf speelgoed en koekjes mee om de aandacht van het dier te kunnen trekken. Ik leen op dit moment geen spulletjes uit. Zorg ook zelf eventueel voor een doekje om kwijl, tranen of snot weg te kunnen vegen! Zo hoeven we geen spullen uit te wisselen.

Blijf thuis als je je niet goed voelt

Mocht je je nou echt niet lekker voelen, laat dit dan op tijd weten. Ik zal hetzelfde doen. De shoot gaat enkel door wanneer we allen geen ziekteverschijnselen hebben. Als dit wel zo is, zullen we de shoot verplaatsen naar een ander moment.

We vermijden drukke locaties

We zullen de drukte zoveel mogelijk vermijden. Dit doen we door bijv. niet tijdens populaire wandeltijden naar het park te gaan of tijdens openingstijden van winkels in de stad te lopen. Als er teveel mensen op één plek zijn, lopen we gewoon een extra rondje of zoeken we een andere plek voor leuke foto’s!

Maatregelen RIVM

Alle maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM zullen worden nageleefd. Weet je niet zeker of iets kan? Neem dan contact met mij op of kijk zelf even op de site van het RIVM!
Samen komen we er vast uit. 😉

Sluit Menu